Gör ditt morgonkaffe bulletproof - förläng koffeineffekten som gör dig mer fokuserad och alert samtidigt som du får en mer energigivande och välsmakande dryck.
Bulletproof Coffee hjälper till att få dig att känna mättnad längre, och gör dig mer alert och fokuserad, du slipper energidippen.
Ghee ger Bulletproof Coffee dess krämiga konsistens och ger dig kvalitetsfetter som hjälper till att hålla dig mätt.
MCT-olja är utvunnet ur 100% kokosnötsolja och förser dig med hjärnbränslemolekyler, ketoner och innehåller inga kokosnötsrester.
Njut av detta ekologiska kaffe från noga utvalda kaffebönor med hög kvalitet, även kallat för "specialkaffe". Det innebär bland annat att kaffet är spårbart, odlat under schyssta förhållanden och av människor som bryr sig om sin råvara. Kaffet som Upgrit valt ut är ett kvalitetskaffe som smakar fantastiskt gott och som är producerat på hög höjd med den så kallade tvättade processmetoden. Allt för att minimera bildandet av mögeltoxiner, vilket är ett problem inom kaffeindustrin idag och som många upplever påverkar den mentala prestationen. Upgrits ekologiska kaffe innehåller Arabicabönor från Cusco i södra Peru eller Ocotepeque, Honduras beroende på säsong. Plantagen drivs ekologiskt och är Fairtrade-certifierade. Kaffebönorna har slutligen testas för Ochratoxin A och aflatoxiner för att säkerställa ett så rent kaffe som möjligt.
Processen för att ta fram Upgrits ekologiska kaffe är bland annat optimerad för att kaffebönorna ska innehålla så låg mykotoxin halt som möjligt. Mykotoxiner är ämnen som utsöndras av mögelsvampar och flera av dessa är giftiga för människor. De är ett erkänt problem i just kaffe och inom EU har man därför satt upp gränsvärden för ochratoxin A, som är det vanligaste mykotoxinet för kaffe. Ochratoxin A oskadliggörs inte nämnvärt vid vanlig tillredning och inte heller helt då kaffebönorna rostas.
Det bästa sättet att förhindra uppkomst av mykotoxiner i kaffe är att begränsa de faktorer som gynnar mögelväxt och toxinbildning. Faktorer som minskar risken för mykotoxiner i kaffe anses bl.a. vara:
- Kaffebönor som bearbetats med hjälp av den tvättade processmetoden (våta metoden) istället för den torra (även kallad ”natural”) har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner.
- Arabica-kaffebönor har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner jämfört med Robusta-bönor, bland annat eftersom Arabica-bönor vanligen är mer värdefulla och därför hanteras bättre samt att Robusta-bönor oftast bearbetas med den torra metoden.
- Kaffebönor som odlats på hög höjd har lägre risk att innehålla mykotoxiner, eftersom mögelsvampar är mindre benägna att växa på hög höjd.
Vad är Ghee?
Ghee är skirat och klarnat smör. Det innebär att man har separerat proteinerna från den eftertraktade smörsyran. Smörsyran är näring för vår tarmslemhinna och innehåller rikligt av de fettlösliga vitaminerna A, D och E. Ghee är med andra ord ett riktigt "health food" för oss människor.
Vad är MCT-Olja?
C8 MCT-Olja från Upgrit är av högsta kvalitet från 100% kokosolja. MCT är den mest eftertraktade medellånga mättade fettsyran som finns, även kallad kaprylsyra som snabbt tas upp av kroppen jämfört med andra fetter och omvandlas till energigivande ketoner. C8 MCT-olja från Upgrit är av högsta kvalitet från 100% kokosolja.
Grundarna till Upgrit har en gedigen bakgrund inom kost, hälsa, träning och funktionsmedicin. De har vigt sina liv åt både sin egna och andras hälsa och deras ide är att utveckla produkter utan några onödiga tillsatser och baserat på de bästa råvarorna. Det engelska ordet ”grit” brukar användas om personer med driv och beslutsamhet att nå sina mål. Bra egenskaper att ha när du vill uppgradera dig själv.
För fullständig information om näringsinnehåll på alla tre produkter se respektive produkt.