Valnötter från Mother Earth som är både RAW och EKO finns naturligt på balkan och i ett bälte ned mot Turkiet och Libanon. Valnöt är ingen nöt i ordets rätta bemärkelse, utan en s.k. stenfrukt. Fetthalten är ungefär 60% och den innehåller mycket antioxidanter, mer än någon annan nöt.
Ett tips för att få nöten extra gräddig i smaken är att blötlägga den över natten, och sedan torka torr i ugn! Ekologiska valnötter, perfekta som nyttigt snacks rika på proteiner, vitaminer, mineraler, fibrer och nyttiga fetter.
Valnötter är energrika och innehåller B-vitamin, även väldigt mycket omega-3 i form av alfalinolensyra, ALA som i sin tur kroppen kan omvandla till DHA till viss del, vilket gör att valnötter är extra bra för vegetarianer.
Valnötter är även rika på E-vitamin, järn, kalium, kalcium, fosfor, magnesium, och zink. Valnötter innehåller även den nyttiga polyfenolen ellagsyra som sägs vara bra för immunförsvaret.
För fullständig information om innehåll o ev allergener osv se extra bild
Sortimentet strävar också efter att introducera nya arter av råvaran som inte finns tillgänglig på marknaden än.