Ekologiska Chiafrön – Mångsidig Superfood
Chiafrö är små, näringsrika frön som erbjuder stora möjligheter i köket. När de blandas med vätska får de en geléaktig konsistens, vilket gör dem idealiska för att skapa krämiga puddingar, sylt och olika bakverk.
Dessa frön är också en utmärkt ingrediens för veganer, då de kan användas som ett naturligt "veganägg" i exempelvis pannkakor och bröd. Genom att blanda chiafrön med vatten kan du enkelt ersätta ägg i dina recept, vilket ger en extra näringsboost.
Chiafrön är rika på kostfiber, omega-3-fettsyror och proteiner, vilket gör dem till ett hälsosamt tillskott i din kost. Prova att strö chiafrön över din smoothie, blanda dem i bakverk eller låt dem stå i blöt för att skapa en mättande chiafröpudding.
Blanda 1 msk chiafrö med 3 msk vatten och låt stå och dra i ca 10 min, klart att använda som vanligt ägg! (vill du inte ha frötexturen är det bara att mortla fröna)