Chokladkaka från Yogaköket och Powerfruits
Idag ska vi dela med oss av ett riktigt gott recept som Yogaköket har satt ihop tillsammans med Powerfruits. I receptet hittar du länkar till produkterna från Powerfruits.
DELUXE CHOKLADKAKA
med chokladglasyr
RECEPT - 10 BITAR
INGREDIENSER:
1 dl Hasselnötter EKO
1 pkt Svarta bönor
14 st Blötlagda Dadlar EKO
2 st Ägg
1 dl Olivolja
100 g Choco Drops EKO
1 1/2 dl Kakaopulver EKO
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljpulver
1/2 tsk Havssalt
CHOKLADGLASYR:
100 g Choco Drops EKO
1/2 dl Kokosolja
TOPPING:
Kakaonibs EKO
Hasselnötter EKO
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa hasselnötterna till ett grovt smul. Lägg i bönor, dadlar, ägg och olivolja.
Mixa samman till en slät smet.
Smält chokladen.
Häll över i mixern tillsammans med kakao, bakpulver, vaniljpulver och havssalt.
Mixa ihop och smaka av!
Smörj en rund form med löstagbara kanter och häll smeten i formen.
In i ugnen 15-17 minuter eller tills den fortfarande är lite kladdig i mitten.
Ta ut och låt svalna något.
Gör glasyren, smält choklad med kokosolja.
Bre ut över botten.
Grovhacka hasselnötter.
Toppa med hasselnötterna, kakaonibs och flingsalt.
NJUT!
Recept & foto @yogakoket.se
DELUXE CHOKLADKAKA
med chokladglasyr
RECEPT - 10 BITAR
INGREDIENSER:
1 dl Hasselnötter EKO
1 pkt Svarta bönor
14 st Blötlagda Dadlar EKO
2 st Ägg
1 dl Olivolja
100 g Choco Drops EKO
1 1/2 dl Kakaopulver EKO
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljpulver
1/2 tsk Havssalt
CHOKLADGLASYR:
100 g Choco Drops EKO
1/2 dl Kokosolja
TOPPING:
Kakaonibs EKO
Hasselnötter EKO
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa hasselnötterna till ett grovt smul. Lägg i bönor, dadlar, ägg och olivolja.
Mixa samman till en slät smet.
Smält chokladen.
Häll över i mixern tillsammans med kakao, bakpulver, vaniljpulver och havssalt.
Mixa ihop och smaka av!
Smörj en rund form med löstagbara kanter och häll smeten i formen.
In i ugnen 15-17 minuter eller tills den fortfarande är lite kladdig i mitten.
Ta ut och låt svalna något.
Gör glasyren, smält choklad med kokosolja.
Bre ut över botten.
Grovhacka hasselnötter.
Toppa med hasselnötterna, kakaonibs och flingsalt.
NJUT!
Recept & foto @yogakoket.se
Kommentarer