Ekologiska selenrika paranötter som är perfekt som proteinrikt och nyttigt snacks. Antioxidanterna i nötterna kan hjälpa till att rensa ur giftiga ämnen i kroppen, skydda mot ett förtidigt åldrande och hjälper även till att stärka cellerna och huden.
Smakrika, krispiga och söta nötter som du kan äta som ett mellanmål direkt ur påsen, eller hacka och använd i bakning, desserter, på yoghurten, i sallader eller till matlagningen.
En näringsrik liten nöt. Innanför skalet, så har nötterna en tunn, brun hinna, som innehåller polyfenoler med antioxidanter. Hinnan gör att nöten håller längre och den går bra att äta. Vi känner igen paranötterna från julbordets nötskålar och de förekommer i müsli och nötbars.
Nöten är faktiskt en av de största nötterna som finns! Näringsmässigt sett, så innehåller de en hel del proteiner, zink , magnesium, nyttiga fetter och den högsta halten av selen av alla nötter.
Paranötterna kan vara ett enkelt mellanmål eller kan i hackad form blandas i morgonfilen. De kan köras i en blender till paranötsmjölk som kan änvändas osilad eller silad. Prova också att göra banan-och-paranötspannkakor där du mixar bananer och paranötter till en smet, för att sedan torka över natten i en torkugn. Supergoda att rulla och fylla med blåbär och lönnsirap! Paranötterna har en relativt kraftig smak, som påminner lite om kokos. En viss försiktighet bör iakttas om man lider av födoämnesallergier då paranötter kan framkalla allergiska reaktioner. Paranöten är också utmärkt för den som vill slå på stort och hellre äta några få stora nötter och få en energikick, i stället för många små.
För fullständig information om innehåll o ev allergener osv se extra bild
Sortimentet strävar också efter att introducera nya arter av råvaran som inte finns tillgänglig på marknaden än.