Brännässla smakar gott och friskt i en kopp örtte. Produkten består av 100 % ekologiska nässelblad, som du kan låta dra i en kopp hett te, eller blanda med andra örter och blad för en egenkomponerad kopp te. Brännässla innehåller vitamin B, C och K samt mineraler som kisel, kalium, magnesium och järn. Det höga järninnehållet gör att nässlor passar speciellt bra för vegetarianer som inte får i sig järn från kött. För att vara en grönsak innehåller nässlor förhållandevis hög halt protein (ca 8 g/100 g) och precis som andra grönsaker är de även mycket rika på fibrer. Unga blad används till nässelsoppa.
Brännässla förekommer på kulturpåverkad kväverik mark i hela landet. Första fynduppgift publicerades i Rudbecks Catalogus plantarum år 1658, men arten är känd redan under medeltiden (Nordstedt 1920). Örtagubbens egna örter kommer huvudsakligen från utvalda ekologiska odlare i Europa.