En bakmix som du bara blandar med vatten och olja, rör ihop och brer ut på två plåtar. Enklare kan det knappast bli att baka hemgjort knäckebröd. Kan smaksättas på alla tänkbara sätt. Det är bara fantasin som begränsar. Något salt eller något sött? Strö över t ex flingsalt, chili, ingefära, fänkål, kummin, kanel eller choklad. Knäcket passar även dig som vill dra ned på kolhydraterna eller tänker på GI*. Du behöver inte knåda eller kavla. Bred ut smeten med en stekspade på två plåtar med bakplåtspapper, eller lägg ett bakplåtspapper ovanpå och drar smeten jämn tjock ut till kanterna på plåten med händerna.
Gör så här:
Blanda påsens innehåll med 6 dl vatten och 2 msk oliv- eller rapsolja. Låt stå 4 timmar eller över natten i kylskåp. Värm ugnen till 200 grader. Bred ut smeten tunt på två plåtar med bakplåtspapper. Strö över flingsalt eller annan krydda. Grädda i 15 minuter. Ta ut plåtarna, ta bort papret, klipp brödet i bitar, lägg på plåt. Grädda klart 30-40 minuter i 150 grader. Knäcket ska ha fin färg och vara torrt.
För fullständig information om näringsinnehåll osv se extra bild.
Ewalies Ekologiska och glutenfria mixar är ett utmärkt val för personer med glutenintolerans eller de som helt enkelt vill minska sin glutenkonsumtion. Dessa mixar är välsmakande, enkla att använda och ger resultat som är svåra att skilja från deras glutenhaltiga motsvarigheter. Utforska deras sortiment och upptäck nya möjligheter att njuta av favoriträtter utan gluten.