70% kakao av Arribabönan odlad i Ecuador. Blommig och chokladig och härligt intensiv. Ren njutning!
"Precis som vin får smak av marken och klimatet där druvorna odlas, får choklad smak av omgivningen där bönorna odlas. Just klimatet kan man inte klaga på i Ecuador. Kakaoaffärerna blomstrar. Men precis som vinmakaren avgör kvaliteten på vinet, vill vi gärna tro att vi också har ett finger med i spelet. Vi rostar de ekologiska bönorna tills kakan får den karaktär vi eftersträvar. Blommig och chokladig, kraftig och sammetslen. Fullständigt outstanding, om vi får säga det. Men smaka själv!"
Malmö Chokladfabrik vinner inte bara smaktävlingar och gör himmelskt god choklad. De tar ett samhällsansvar också. All choklad vi köper därifrån är gjord av ekologiskt odlad kakao. Dessutom samverkar Malmö Chokladfabrik med Fairtrade och man använder råvaror som är helt befriade från nötter och andra allergener.
Malmö Chokladfabrik är en helt nötfri fabrik - varken nötter, soja, ägg eller gluten hanteras i fabriken.
För fullständig information om näringsinnehåll osv se extra bild.
En helt nötfri fabrik - varken nötter, soja, ägg eller gluten hanteras i fabriken.