Mother Earths RAW Virgin Kokossmör är tillverkat av kallpressad, färsk kokos från Sri Lanka som valts ut noggrant för att säkerställa högsta kvalitet. Under produktionen pressas oljan endast en gång under ett par timmar, med en temperatur som hålls under 45 grader Celsius för att bibehålla näringsämnena. Till skillnad från RAW Virgin Kokosolja innehåller kokossmöret fruktköttet från kokosen vilket ger en extra sötma och förhöjer kokosupplevelsen.
Kokossmöret kan ätas som det är eller användas som ett pålägg på bröd, bakverk eller i smoothies. Det kan också blandas med vatten för att göra kokosmjölk eller användas i soppor. Dock bör man välja kokosolja när man steker eftersom smöret inte lämpar sig lika bra till detta ändamål.
Smöret smälter vid temperaturer över 25 °C, men stelnar igen när det kyls ned. För att få en krämig konsistens kan man låta smöret stå framme en varm dag eller sänka ner burken i ett ljummet vattenbad.
För fullständig information om innehåll o ev allergener osv se extra bild
Sortimentet strävar också efter att introducera nya arter av råvaran som inte finns tillgänglig på marknaden än.