Söta och saftiga aprikoser från Turkiet ursprungligen hemmahörande i Kina, har aprikoserna (Prunus armeniaca) färdats genom historien och nått Europa tack vare romarna. Idag står Turkiet för en betydande andel av världsproduktionen, med hela 85 procent av de torkade aprikoserna som kommer därifrån. Till skillnad från nektariner har aprikosfrukten ingen hårig yta och klassificeras som en stenfrukt på grund av dess kärna.
Hur kan man använda torkade aprikoser?
Torkade aprikoser är en fantastisk ingrediens att inkludera i bröd, kakor eller bullar om du vill ha en fruktig och fräsch konsistens. De kan också användas i matlagning för att addera en naturlig sötma. Naturligtvis är det också möjligt att njuta av aprikoser som de är, som ett smaskigt mellanmål, som snabbt energitillskott efter träningen, eller blandade med nötter och spannmål för att skapa din egen müsli. Aprikoserna är naturligt söta och ger en läcker smak samtidigt som de håller sockernivån på en rimlig nivå. Om de känns för hårda, kan du mjuka upp dem genom att blötlägga dem i varmt vatten.
Använd torkade aprikoser i hemlagad müsli och som ett naturligt sötningsmedel. För att använda dem som sötningsmedel är det bäst att blötlägga dem under några timmar. Dessutom kan blötläggningsvattnet användas för att söta exempelvis mandelmjölk.
För fullständig information om innehåll osv se extra bild
Sortimentet strävar också efter att introducera nya arter av råvaran som inte finns tillgänglig på marknaden än.