Tranbär - De ljusa röda bären från Kanada som inte bara smakar mycket aromatisk, de är också erkända som särskilt friska i sin smak! Fin brytning med äppeljuice för den som tycker att det kan bli för surt annars!
Tranbär påträffas i Europa, Asien och Nordamerika. I USA odlas de
i stora mängder och de är en viktig del på den amerikanska menyn för högtiden Thanksgiving. Torkade tranbär kan ätas som de är, och går utmärkt att blanda
i yoghurten, müslin eller morgonfilen. Prova också att använda dem i kakor och bröd!
KOKOS-TRANBÄRSMUMS
1 dl mandlar
1 dl cashewnötter
2 dl dadlar
1 dl tranbär
2 dl riven kokos
3 msk kokosolja
Mixa nötter, dadlar och tranbär i matberedare tills du fått en kletig deg och alla ingredienser är i småbitar. Skopa i kokosolja och kör igen tills denna blandats in - men inte mera! Pressa ned i en form och låt stelna i kyl i en timme. Ta ut, skär upp i valfria storlekar och servera!
För fullständig information om innehåll o ev allergener osv se extra bild
Sortimentet strävar också efter att introducera nya arter av råvaran som inte finns tillgänglig på marknaden än.