Kombu är en typ av brunalg som snabbt växer i grunt, näringsrikt vatten i kustregioner. Vissa arter kan bli så höga som 80 meter, vilket gör den enkel att skörda och använda för en mängd ändamål. Kelp är den torkade och malda versionen av kombun och är naturligt rik på jod, med en koncentration på 650 ppm per 100g.
Kelp är också en källa till alginat, en förtjockningsmedel som används i livsmedelsindustrin för att skapa en krämigare textur i glass, sylt och tandkräm. Kelp innehåller även höga halter av glutamat, en naturlig smakförstärkare som används för att ge en havssmak i livsmedel (vilket inte ska förväxlas med den kemiska formen av glutamat).
Det finns flera sätt att använda kelppulver. Det kan strös över sallader eller soppor för att ge en härlig havssmak eller användas som krydda i matlagning. Kelppulvret kan också blandas med vatten eller juice och konsumeras direkt för att få i sig dess näring. Det är enkelt att blanda en halv till en tesked kelppulver i en smoothie för en hälsosam dos av alger. Kelp kan också användas som ett alternativ till salt i röror för att ge en lätt havssmak, vilket kan passa särskilt bra vid tillagning av sushi eller tonfisk.
För fullständig information om innehåll o ev allergener osv se extra bild
Sortimentet strävar också efter att introducera nya arter av råvaran som inte finns tillgänglig på marknaden än.