Det tjocka kvalitetsstålet blir varmt snabbt och fördelar värmen jämnt i pannan. Tänk på att järn och stål inte gillar snabba temperaturväxlingar, så kör inte på "boostknappen" på din spis utan låt pannan värmas upp stegvis. Kyl heller inte av den med iskallt vatten när den är het.
Maten inte bara smakar gott - den fastnar inte heller i pannan om du behandlat pannan rätt. Här behövs inga teflon- eller andra non-stick beläggningar. Ytan som bildas när du använt pannan ett tag blir naturlig non-stick.
Tänk på att i och med att en kolstålpanna leder värme så bra och reagerar så snabbt på tempraturregleringen bör man i regel steka på en något lägre temp än med en annan typ av panna.
Innan du använder pannan första gången ska den stekas in. Gör så här:
Nu kan du njuta av att laga mat i din kolstålspanna! Tänk på att aldrig använda diskmedel i pannan och självklart inte diska den i diskmaskinen. Vi tycker att en grytborste av unionfiber är bästa hjälpmedlet vid rengöring.